Zoegas kaffe – Sveriges mest älskade mörkrost

Zoegas kaffe – Sveriges mest älskade mörkrost

Zoegas kaffe är Sveriges näst mest köpta kaffe, efter Gevalia som är strakt dominerande. När det gäller mörkrostat kaffe är dock Zoegas störst med hela 60 % av marknaden. Mörkrostat kaffe är Zoegas specialitet efter att grundaren, Carlos Zoegas, hyste stor passion för just mörkrostat kaffe. Ytterligare stora kaffemärken i Sverige är Classic kaffe, Löfbergs Lila och Maxwell House.

Zoegas kaffe logo
Zoega – ett av Sveriges mest älskade kaffen

När det gäller mörkrostat kaffe så är det viktigt att man hittar riktigt fina kaffebönor eftersom så mycket av kaffebönans kvalitéer försvinner och ändrar karaktär när man rostar dem hårt. Zoegas kaffe består därför bara av noggrant utvalda kaffebönor. Idag ingår Zoegas i Nestlékoncernen (Nespresso, Nescafé och många andra)som är en av de största i hela världen. Det gör att Zoegas är väl utspritt i allt från närbutiker till kaféer och restauranger.

Zoegas sortiment uppgår till hela 25 olika rostningar, en av storsäljarna är Skånerost och en riktig gammal klassiker är Mollbergs blandning som har hängt med sedan 1903! Det finns kaffeblandningar bland Zoegas som passar till olika typer av tillredare, smaker och tillfällen. Gillar man att brygga kaffe i en pressobryggare så finns t ex Presso och Presso Gentile. För espresso kaffe bjuder Zoegas på sorterna Espresso della Casa, Espresso Palazzo och Espresso Terazza, både som hela bönor och färdigmalet kaffe. Vidare finns särskilda rekommendationer för perkolator, vanlig kaffebryggare och mokabryggare.

 

Zoega-förpackningar
Zoegas kaffe har flera gånger blivit utnämnt till Sveriges starkaste varumärke.

Kaffeframställning är en process som kräver både engagemang och ultimata förutsättningar. Särskilt om man vill ha fram fint kaffe. Hög höjd och varmt, fuktigt klimat är en bra start och dessa förhållanden finner man i länder som Colombia, Jamaica och Brasilien. Mycket av världens kaffe odlas just i Central- och Sydamerika tack vare det ultimata klimatet, men även östra Afrika står för ganska stor del av produktionen världen över. Zoegas kaffe kommer vanligtvis från Sydamerika och Östafrika.

Foton: Zoegas & Packnews